Primarul Ion Lungu este nemulțumit de ritmul unor investiții din municipiu și foarte îngrijorat de cum se vor pune în practică proiectele următoare cu finanțări mari cu fonduri europene și naționale


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat, miercuri, nemulțumirea față de ritmul în care se realizează unele investiții din municipiu, dar cel mai îngrijorat este că urmează să fie obținute finanțări majore din PNRR, POR și PNI „Anghel Saligny” și nu există forță de muncă pentru a le implementa.

„Nu sunt mulțumit de ritmul cu care se lucrează și sunt întârzieri la ruta alternativă Suceava – Botoșani – tronson nr. 2, centrul multifuncțional Ițcani, modernizarea străzii Crângului, extindere gaz metan Burdujeni sat, modernizarea străzii Vasile Pârvan, canalizare cu stația de pompare pe străzile Dobrilă Eugen, Molidului și Făgetului, mai ales că nu avem datorii, banii fiind asigurați din fonduri europene  sau din creditul de trezorerie pe care l-am angajat în acest an”, a spus primarul.

El a subliniat că principala problemă constatată pe teren este lipsa forței de muncă calificate.

„Este o mare problemă care ne îngrijorează foarte mult. Pe acești bani foarte mulți pe fonduri europene pe  PNRR, cu cine vom implementa?”, a întrebat Lungu.

Primarul a spus că face presiuni la firmele de construcții să recupereze întârzierile înregistrate și va continua aceste comandamente la fața locului, dar că problema majoră rămâne lipsa de personal.

El a menționat că Primăria Suceava face eforturi pentru a pregăti forță de muncă prin susținerea învățământului dual la mai multe colegii tehnice.

„Avem o mare problemă a firmelor de aici. Dacă altă dată era problema banilor, astăzi nu mai avem această problemă, avem bani, banii sunt în cont, dar din păcate nu se lucrează din cauza lipsei forței de muncă”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de