Participare numeroasă la protestul din centrul Sucevei. S-a scandat: Vrem libertate, nu certificate!

Protestul organizat, duminică, în centrul Sucevei de Bucovina Profundă și Suceava Educată a înregistrat o participare numeroasă, protestatarii manifestând împotriva Certificatului Verde, împotriva obligativității vaccinării , împotriva restricțiilor absurde și ineficiente, pentru prezența fizică la școală, pentru libertatea medicilor, profesorilor, copiilor și părinților  și împotriva abuzurilor guvernanților sub pretextul pandemiei.

Liderul grupului civic Bucovina Profundă, Mircea Pușcașu, a arătat încă de la începutul mitingului că acest protest este un exercițiu de identitate.

„Trebuie să ne definim tot timpul să nu uităm cine suntem. Este un lucru trist, dar dacă noi uităm cine suntem, ce vom spune copiilor noștri că suntem? Ce lume vom lăsa copiilor noștri? Ne comportăm ca un popor de oi care invită lupii să ne stăpânească”, a spus Pușcașu.

El a arătat că deși se spune că aceste proteste sunt extraordinare, dar nu schimbă nimic, el consideră însă că acestea aduc schimbări.

„Ne schimbă pe noi. Știm noi că putem fi liberi. Că suntem întregi la cap într-o lume de nebuni”,a spus Pușcașu.

Și liderul inițiativei civice Suceava Educată, Marius Cârneală, a explicat că protestul este și pentru drepturile copiilor.

Potrivit lui Cârneală, interesul major al copiilor este să fie și educați, un drept de care guvernanții i-au privat atât anul trecut, dar și recent, prin măsurile adoptate.

El a subliniat că nu li se poate pune pumnul în gură copiilor care vor să meargă la școală.

La protestul de la Suceava a fost prezent și Pompiliu Diplan, liderul grupului civic  „Starea de Libertate”.

Participanții la protest au scandat „Libertate” sau „Vrem libertate, nu certificate” și purtau pancarte prin care cereau reluarea școlii cu prezență fizică sau anularea certificatelor verzi.

Protestul pro-scoala si non-vaccinare de la Suceava

Protestul pro-scoala si non-vaccinare de la Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 14 noiembrie 2021

Potrivit manifestului organizatorilor, prin acest protest se cere:

1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativităţii măștii , revenirea la învăţământ faţă în faţă

2. Abrogarea legii carantinei, legea 55/2020, care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat

3. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. În această ordine de idei cerem:

– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii, PLx 399/2017

– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliţia Militară în organ de represiune împotriva civililor

– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale

– Anularea ordonanţei de urgenţă care desfiinţează malpraxisul – adoptată luni, 29 martie 2021

4. Eliminarea oricăror interferențe ale diferitelor organisme ale statului cu Biserica și cu libertățile religioase

5. Cerem ca Ministerul Sănătăţii și Colegiul Medicilor să accepte schemele de tratament aplicate cu succes atât de medici români cât și de medici străini, independent de recomandările OMS și redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici

6. Cerem să înceteze executarea necondiţionată a ordinelor OMS (organizaţie aservită BigPharma) de către Ministerul Sănătăţii, precum și o analiză a deciziilor OMS în vederea continuării, condiționate sau nu, a colaborării cu această organizație.

7. Demiterea și anchetarea tuturor celor responsabili pentru situația actuală, prin comiterea de abuzuri, acte de terorism mediatic, fraude, mascarea conflictelor de interese, crime împotriva umanității, terorism de stat, trădare conform art 394-398 din Codul Penal, răspândire de informații false. Printre aceștia se numără: Klaus Werner Iohannis, Raed Arafat, Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela, Lucian Bode, Vlad Gheorghiță, Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila, Virgil Musta, Carmen Dorobăț ș.a.

Întrucât suntem perfect conștienţi că acestea reprezintă doar soluţii de moment, cerem imperativ:

8. Schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale, bazată pe principii de transparență, competență și reprezentativitate reală, și care să mute centrul de putere dinspre partide înspre comunități.

9. Alegeri anticipate organizate pe baza acestei noi legi electorale, care să asigure astfel schimbarea întregii clase politice actuale, dovedită în cea mai mare parte a fi incompetentă, vândută și slugarnică față de interesele străine.

10. Elaborarea în cel mai scurt timp a unei Strategii de restaurare și dezvoltare națională, care să se scoată țara din dezastrul produs de incompetența și inconștiența clasei politice trădătoare.

loading...