Conducerea Primăriei Suceava a inspectat parcul auto pentru intervenția la deszăpezire: Nu ne va lua iarna pe nepregătite


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și viceprimarul Lucian Harșovschi, au inspectat, luni, modul în care firma Diasil este pregătită pentru intervenția pe timp de iarnă.

„Și în acest an ne întâlnim pe 15 noiembrie când, estimăm noi, că de regulă vine iarna și firma de salubritate stradală, Diasil, este pregătită și în acest an”, a spus Lungu.

„În acest decor mai lipește zăpada”, a spus Lungu care a reluat gluma pe care o face anual, că fiecare parte se roagă după cum are interes, municipalitatea să nu ningă pentru a nu avea cheltuieli mari, iar firma de salubritate să ningă pentru a încasa contravaloarea lucrărilor de deszăpezire.

El a spus că este important că firma s-a pregătit cu 34 de utilaje de intervenție pe timp de iarnă și stocuri de sare și nisip.

Lungu și-a exprimat încrederea că firma va acționa ca și în anii trecuți atât la îngheț cât și la deszăpezire.

Primarul a anunțat că a început să funcționeze un dispecerat permanent unde cetățenii au posibilitatea să apeleze în caz de nevoie pentru intervenție la desăpezire și a menționat că în zonele cu pantă vor fi depozitate nisip și sare pentru a se interveni rapid.

Primarul Ion Lungu inspectează flota Diasil

Primarul Ion Lungu inspectează flota Diasil, alături de viceprimarul Lucian Harșovschi

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 15 noiembrie 2021

„Apreciez în continuare seriozitatea firmei Diasil și a firmelor de salubritate din orașul nostru pentru că își fac datoria”, a spus Lungu.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a adăugat că în ceea ce privește deszăpezirea, responsabilitatea trebuie să fie împărțită între Primărie și firma de salubrizare și suceveni.

„Trebuie spus clar că trebuie să-și echipeze mașinile pentru iarnă, să fie pregătiți pentru sezonul rece. Atunci când ninge acționăm mai mult pe arterele principale după care pe străzile secundare. Rugăm ca toți participanții în trafic să respecte normele pentru iarnă. Îi asigurăm că nu ne va lua pe nepregătite iarna”, a spus Harșovschi.

El a menționat că va trebui să fie menținut un echilibru între eficiență și costuri.

Administratorul firmei Diasil, Anton Curelaru, a dat asigurări că firma va interveni cu eficiență pentru ca sucevenii să nu fie afectați de ninsorile din această iarnă.


Intră acum și în grupul de