DSP Suceava critică protestul de duminică din Suceava și îndeamnă cetățenii să se vaccineze: Vă rugăm, mergeți la vaccinare și respectați măsurile de protecție! Mai înainte de orice alte drepturi, toți cetățenii acestei țări și acestui județ au dreptul la viață și la sănătate!


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, Farm. Olivia Ioana Vlad, a îndemnat din nou sucevenii să se vaccineze împotriva Covid-19 și a criticat protestul de duminică, organizat cu încălcarea normelor sanitare în vigoare.

Potrivit datelor statistice prezentate de directorul DSP Suceava, până acum s-au vaccinat 148.103 de suceveni, din care 96.182 inclusiv cu doza doi, iar 22.092 inclusiv cu doza trei.

Duminică, 14 noiembrie, s-au vaccinat 1.474 persoane (343 prima doza, 889 doza a-II-a si 242 doza a-III-a).

Olivia Ioana Vlad a precizat că în lunile septembrie, octombrie și în prima jumătate a lunii noiembrie 2021, au fost infectate cu Sars-Cov-2 4.200, 6.775 și respectiv 1370 de persoane.

Totodată, au decedat în septembrie 144 persoane, în octombrie – 418, iar în prima jumătate a lui noiembrie 156 persoane.

În aceeași perioadă au fost vindecate 1.769 persoane în septembrie, 6.829 în octombrie și 2812 în primele 15 zile din noiembrie.

„Toate aceste persoane au beneficiat de îngrijire medicala prin efortul susținut împins la extrem a personalului medico-sanitar din județ. Toate cele 34 paturi ATI au fost ocupate in integralitate in toata aceasta perioada!”, a subliniat Olivia Ioana Vlad.

De asemenea, în contextul protestului de duminică, directorul DSP Suceava a atras atenția că prin Hotărârea CNSU din 8 noiembrie, la mitinguri și demonstrații au voie să participe maxim 100 de persoane care sunt obligate să poarte masca de protecție și să fie vaccinate.

În aceste condiții, DSP Suceava face un nou apel către populație și către instituțiile publice din județ: „Respectați dreptul la viață și la sănătate al semenilor dvs.!

Respectați munca cadrelor medico-sanitare și nu faceți activitatea de asistență medicală imposibil de realizat prin acțiuni iresponsabile precum manifestarea de protest organizata duminica 14 noiembrie, în centrul civic al municipiului Suceava.

La aceasta manifestare s-au încălcat flagrant masurile de protecție prin numărul mult mai mare de participanți decât cel recomandat de CNSU, nepurtarea măștii de protecție și nerespectarea distanțării sociale”, a transmis DSP Suceava.

Totodată, Olivia Ioana Vlad a reiterat că, Covid-19 este o boala transmisibilă, astfel încât privește întreaga societate. „Mai înainte de orice alte drepturi, toți cetățenii acestei tari, a acestui județ, au dreptul la viată și la sănătate! Este bine cunoscută expresia Libertatea noastră se termina acolo unde începe libertatea celuilalt – John Stuart Mill. Acest lucru are o foarte mare importanta atunci când oamenii trăiesc într-o comunitate. Adevărata libertate nu implica scutirea de orice obligație, de orice disciplina, ea nu exclude legile care sunt gândite drept și corect”, se arată în mesajul DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de