Prima casa reconstruita in Dornesti, finalizata „la rosu”


Intră acum și în grupul de

La numai o săptămână de la demararea lucrărilor de reconstrucţie a locuinţelor în urma inudaţiilor, prima casă ridicată din temelii în comuna suceveană Dorneşti este finalizată „la roşu”. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, locuinţa aparţine familiei lui Viorel Marcu, ce are şapte copii, şi a fost ridicată, „la roşu”, joi dimineaţa fiind montat acoperişul.

El a spus că în prezent muncitorii împreună cu proprietarul realizează lucrările de izolaţie, iar familia Marcu urmează să se mute cât de curând în noua casă. „Muncitorii sunt nişte eroi. Lucrările la această casă au fost începute în urmă cu o săptămână, iar acum s-a montat acoperişul şi se lucrează la izolaţie. Sper ca în scurt timp familia Marcu să intre în noua casă”, a spus Flutur.

Casa familiei lui Viorel Marcu a fost distrusă de inundaţii, după ce un pârâu din comună a revărsat şi este reconstruită în vatra satului.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, în urmă cu o săptămână, şantierul de construcţie a acestei case şi a felicitat oamenii care deja au terminat temelia casei respective şi au început construirea pereţilor.

În judeţ trebuie de reconstruite 129 de case şi 90 de reabilitat, iar reconstrucţia cât şi reabilitarea a început în mai multe puncte din judeţ.

CJ Suceava va contribui, pe lângă ajutorul guvernamental, cu un sprijin direct de 5000 de lei pentru fiecare casă care se reconstruieşte şi cu 2500 de lei pentru fiecare casă care se reabilitează, bani ce pot fi folosiţi pentru plata muncitorilor sau pentru achiziţionarea de materiale necesare proprietarului. „Nevoia cea mai mare este în refacerea infrastructurii rutiere şi feroviare a judeţului Suceava, costuri ce depăşesc 50 de milioane de euro, dar şi în repararea digurilor şi regularizarea torenţilor pentru evitarea unor pagube şi mai mari”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de