Cifra inscrierilor la Universitatea „Stefan cel Mare” creste pe zi ce trece


Intră acum și în grupul de

În cea de a treia zi de înscrieri, miercuri, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava numărul celor care şi-au depus dosarul era de 5 ori mai mare faţă de prima zi, când s-au înscris doar 120 de candidaţi, la toate facultăţile. Înscrierile au început de luni, în cele 3 zile fiind în total 1037 de candidaţi înscrişi, în condiţiile în care numărul locurilor subvenţionate este anul acesta 926, însă „bătaia” mare va avea loc în ultimele zile de înscriere, ca în fiecare an.

Facultăţile Ştiinţe Economice şi Administraţie publică şi Inginerie Alimentară sunt cele mai solicitate de candidaţi, cu 242, respectiv 169 de candidaţi, în primele 3 zile de înscrieri, la toate specializările. La Ştiinţe Economice cele mai aglomerate secţii, ca în fiecare an, sunt Economia turismului, Finanţe Bănci, Contabilitate şi informatică de gestiune, Administraţie Publică şi Drept. În schimb, la Cibernetică economică nu s-a înscris nimeni.

La Inginerie Alimentară, dosarele depuse sunt în număr echilibrat la fiecare specializare. La Litere, unde s-a înscris în total 128 de candidaţi, cei mai mulţi sunt la Engleză-germană -50, Comunicare şi relaţii publice – 29.

La Silvicultură sunt deja 71 de candidaţi înscrişi pe cele 51 de locuri fără taxă, la cele două specializări. La Istorie-geografie, cele mai tentante specializări sunt Turismul, unde s-au depus 44 de dosare, Asistenţă socială, cu 34 de dosare şi Relaţii internaţionale, 29 iar la Filosofie sunt doar două dosare.

La Ştiinţele educaţiei sunt 51 de candidaţi, pe 50 locuri fără taxă şi 128 cu taxă, la specializarea Pedagogia învăţământului primar.

Facultăţile tehnice au rămas puţin mai în urmă la înscrieri, la Calculatoare fiind 56 de candidaţi, iar la Inginerie mecanică sunt doar 33 de dosare, deocamdată, la toate specializările.

Sesiunea de înscrieri din vară are loc până pe data de 21 iulie, apoi, între 21 – 23 iulie se vor afişa rezultatele admiterii, iar în perioada 22 – 28 iulie se va realiza înmatricularea candidaţilor admişi.


Intră acum și în grupul de