Practica platita pentru 15 studenti ai Universitatii Suceava la EGGER Radauti


Intră acum și în grupul de

Începând cu data de 5 iulie, 15 studenţi de la facultăţile de Electrotehnică, Mecanică şi Economie ale Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, lucrează pentru EGGER în următoarele 3 luni.

Producătorul de materiale lemnoase EGGER continuă să investească în dezvoltarea forţei de muncă din regiunile aflate în apropierea fabricilor. În acest sens, 15 studenţi ai Universităţii din Suceava vor beneficia timp de 3 luni de un stagiu de practică plătită la fabrica EGGER din Rădăuţi. Studenţii îşi vor dezvolta abilităţile şi competenţele sub supravegherea directă a mentorilor. De asemenea, aceştia vor putea deveni angajaţi EGGER, după finalizarea studiilor. Doi dintre studenţi participă pentru a doua oară la stagiul de practică oferit de EGGER. Aceştia au făcut parte din echipa care a beneficiat de primul stagiu de practică în 2009.

“Este al doilea an consecutiv când EGGER România a semnat un parteneriat cu Universitatea din Suceava, pentru a oferi studenţilor stagii de practică plătită. Suntem bucuroşi că putem ajuta viitorii specialişti să câştige experienţă profesională şi suntem siguri că ei vor aprecia această oportunitate şi vor depune eforturi pentru a se dezvolta”, precizează directorul tehnic al fabricii din Rădăuţi, Ioan Banciu. În prima zi, studenţii au participat la diverse înâlniri şi prezentări despre Grupul EGGER şi produsele sale, condiţiile de lucru, normele de securitate în muncă. Studenţii s-au întâlnit cu conducerea fabricii şi au discutat despre perioada de training care urmează şi despre aşteptările fiecăruia.

În timpul perioadei de practică, 5 iulie – 30 septembrie, studenţii vor avea contract individual de muncă pe durată determinată şi vor fi plătiţi conform legislaţiei. Aceştia vor lucra 8 ore pe zi de luni până vineri şi vor beneficia de sprijinul oferit de către mentorii şi angajaţii EGGER. Studenţii vor fi evaluaţi în timpul stagiului de practică, iar la finalul acestei perioade vor prezenta un raport de practică profesorilor coordonatori, în care vor descrie activităţile în care au fost implicaţi precum şi propriile observaţii despre perioada de practică.


Intră acum și în grupul de