Roberta Anastase, in fruntea convoiului cu ajutoare pentru sinistratii din Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a ajuns, vineri, în comuna suceveană Dorneşti afectată de inundaţii, ea fiind în fruntea unui convoi de ajutoare colectate din judeţul Prahova. Anastase a adus 12 TIR-uri şi cinci camioane cu materiale de construcţii, geamuri termopan, mobilă, alimente, dar şi pantofi, care au fost colectate de la organizaţii PDL din Prahova, de la firme şi de la persoane private.

Alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, la Dorneşti au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, parlamentari PDL din Prahova şi deputaţii PDL de Suceava, Ioan Bălan şi George Coroamă.

Gheorghe Flutur, a apreciat la rândul său ajutorul oferit sinistraţilor din Dorneşti de judeţul Prahova, constând în special în materiale de construcţie, subliniind că „este un sprijin enorm” mai ales într-o localitate care are nevoie de astfel de donaţii.

În Suceava trebuie reconstruite 129 de case şi 90 urmează să fie reabilitate, atât reconstrucţia, cât şi reabilitarea fiind începută în mai multe localităţi din judeţ. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la peste 357 de milioane de lei (aproximativ 83, 8 milioane de euro) potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de