Lungu îndeamnă la vaccinare: La sfârșitul săptămânii am făcut eforturi, cu chemat oameni de acasă, pentru a săpa gropile pentru toți decedații

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a îndemnat, miercuri, la vaccinarea împotriva infecției cu SARS-CoV-2 arătând că numărul persoanelor decedate în municipiu este foarte mare.

„Chiar dacă lucrurile s-au mai domolit în valul 4 încă suntem la un număr ridicat de persoane decedate, inclusiv în municipiul Suceava.Am făcut un efort deosebit la sfârșitul săptămânii, am adus oameni de acasă, am mobilizat, să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm așa cum a dorit familia. Este un indicator care nu poate fi comentat și interpretat. Încă se moare în Suceava, se moare în județul Suceava, se moare în țară”, a spus Lungu.

El a mai spus că singura soluție pentru trecerea prin pandemie și limitarea răspândirii virusului este  vaccinarea.

„Fac un apel la profesori să se vaccineze. Încă odată spun că nu mi se pare corect, văd că se pune în discuție și vaccinarea copiilor între 5 și 12 ani, să avem pretenții să vaccinăm copiii și profesorii să nu fie vaccinați”, a mai spus Ion Lungu.

loading...