Gheorghe Flutur face demersuri pentru deblocarea situației încălzirii în Rădăuți: Este de neînțeles atitudinea furnizorului de gaz de a întrerupe alimentarea municipiului din cauza unor sume de bani aflate în litigiu din anii trecuți


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că a mobilizat mai multe instituții pentru deblocarea situației privind asigurarea încălzirii în municipiul Rădăuți mai ales că este de neînțeles atitudinea furnizorului de gaz natural care lasă un municipiu întreg fără căldură din cauza unor sume de bani aflate în litigiu de mai mult timp.

Flutur a spus că la solicitarea sa, miercuri, de la ora 11:00, de va desfășura, la Ministerul Energiei, o întâlnire în vederea deblocării problemei gazului metan de la Rădăuți la care urmează să participe ministrul Virgil Popescu, reprezentanții ANRE, furnizorului de gaz și conducerea Primăriei Rădăuți.

El a mai declarat că în cursul zilei de miercuri a cerut ca împreună cu Prefectura Suceava să fie inițiată o Hotărâre de Guvern privind acordarea sumei de 7.000.000 lei ajutor încălzire la Rădăuți.

„Este de neînțeles atitudinea furnizorului de gaz care întrerupe alimentarea municipiului în prag de iarnă din cauza unor sume de bani aflate în litigiu din anii trecuți”, a explicat președintele CJ Suceava.

El și-a exprimat încrederea că situația se va debloca urgent.

„Sper ca astăzi să se deblocheze situația mai ales ca Guvernul are pe ordinea de zi alocarea sumei solicitate de Primăria Rădăuți”, a mai declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de