Sefa Camerei Deputatilor, impresionata de solidaritatea oamenilor dupa inundatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezentă vineri în localitatea suceveană Dorneşti, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a vizitat mai multe case afectate de inundaţii şi unde în prezent se fac lucrări de renovare şi a inspectat lucrările la podul rutier de pe DN 17A Rădăuţi – Siret, distrus de inundaţii, circulaţia desfăşurându-se pe un drum ocolitor pe un pod de pontoane.

După ce a stat de vorbă şi cu cetăţenii din comună, Anastase a declarat că a rămas impresionată de voinţa şi puterea sinistraţilor de a trece peste această tragedie, dar şi de solidaritatea oamenilor în astfel de momente. Ea a spus că a văzut cum oamenii afectaţi de inundaţii au reuşit să treacă peste aceste momente grele, fiind ajutaţi atât de rude cât şi de vecini, pentru a-şi curăţa sau repara casele.

„M-a impresionat, în toată această tragedie, voinţa şi puterea oamenilor de a trece peste aceste momente, ceea ce îţi dă speranţa că lucrurile vor merge bine”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor. Ea consideră că solidaritatea oamenilor este cel mai important mesaj transmis în această perioadă, sinistraţii fiind ajutaţi de prieteni, rude sau vecini.

Roberta Anastase a vizitat şi una din casele reconstruite în comună unde lucrările sunt coordonate de senatorul PDL Orest Onofrei şi unde, după opt zile de la începerea construcţiei se lucrează deja la izolaţie şi la instalaţiile interioare. Ea a spus că este îmbucurător că lucrările avansează rapid, a vorbit cu membrii acestei familii care are şapte copii şi a oferit ciocolată copiilor.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că în comuna Dorneşti au fost afectate 330 de case şi 37 de case trebuie reconstruite.


Intră acum și în grupul de