Ion Lungu recunoaște eșecul asfaltărilor din municipiul Suceava din acest an: E cel mai rău an de când sunt primar în privința asfaltărilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, că anul 2021 a fost cel mai prost an în ceea ce privește asfaltările în municipiu și a spus că în ciuda faptului că există bani pentru lucrări, firmele de construcții nu au forță de muncă suficientă.

„Este cel mai rău an de când sunt primar în privința asfaltărilor”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că s-a asfaltat foarte puțin în acest an și că principala problemă, așa cum a sesizat-o el, este lipsa forței de muncă.

„Deși avem contract cu patru firme care s-au asociat, asfaltările au fost destul de reduse în municipiul Suceava. Dacă în alți ani, pe timp de vară, aveam 10-12 formații de lucru, în acest an au fost două-trei formații cu multă implicare din partea noastră”, a adăugat primarul.

Ion Lungu a precizat că au fost asfaltate 13 străzi prin reabilitare cu covor asfaltic, respectiv străzile Stațiunii, Muncii, Ion Grămadă, Aurel Vlaicu, Pimen Suceveanu, Parcului, Petru Mușat, Mirăuți, Crângului, Vasile Pârvan, Lipoveni-prelungire și s-au început lucrările pe Jupiter.

El a mai declarat că în acest an s-au amenajat în municipiu un număr de 953 de locuri de parcare.

„În perioada următoare vom monta în municipiu la solicitarea asociațiilor de proprietari, a cetățenilor, a școlilor, un număr de 18 praguri de sol pe străzile Amurgului, Petru Mușat, 22 Decembrie, B-dul 1 Mai, Grigore Alexandru Ghica, Pct. Șerban Rusu, Ion Irimescu, Traian Țăranu, Constantin Sofronie, Cuza Vodă, Eusebiu Camilar, Dionisie Para, Șoimului, Eroilor, Dragoș Vodă, Gheorghe Doja, Octavian Goga și Mirăuți”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că prin această acțiune vine în întâmpinarea celor care au solicitat montarea acestor praguri de sol în ideea de a reduce viteza, de a da o mai mare siguranță traficului.

„Facem tot ce putem în continuare să mai asfaltăm cât mai ține vremea cu noi, dar este un an care nu performează din punct de vedere al asfaltărilor și principala problemă, care mă îngrijorează și pentru perioada următoare este lipsa forței de muncă la constructori”, a concluzionat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de