CAS Suceava, după ce un executor judecătoresc a venit să pună sechestru pe bunurile instituției: Acțiunea a fost un abuz pentru că executorul știa că banii au fost deja alocați de CNAS


Intră acum și în grupul de

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a anunțat, joi, că în cursul dimineții, la sediul instituției s-a prezentat un executor judecătoresc însoțit de o echipa de jandarmi și de reprezentanți ai presei locale pentru a înștiința conducerea asupra intenției de a pune sechestru pe bunurile mobile și imobile ale instituției noastre.

Potrivit unui comunicat semnat de președintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorțu, instituția este în litigiu cu acest executor judecătoresc, în sensul că a fost formulată o contestație la executare, soluționată în luna iunie a.c, în primă instanță, în favoarea executorului.

„Sentința este executorie, instituția noastră fiind obligată să achite suma datorată executorului judecătoresc. Având în vedere procedura de alocare a fondurilor cu această destinație, legislația în vigoare prevede un termen de 6 luni pentru a putea face demersurile necesare îndeplinirii obligației de plată. În această perioada au existat permanent discuții între conducerea CAS și executorul judecătoresc prin care i-am adus la cunoștință acestuia că plata va fi efectuată în termenul legal.

Bugetul necesar efectuării acestei plăți a fost alocat de CNAS și vom achita suma datorată în cel mai scurt timp”, se menționează în comunicat.

Mai mult, se precizează că activitatea instituției nu a fost afectată în nici un fel și în acest moment nu este instituit sechestru asupra bunurilor CAS.

„Considerăm că acțiunea din acesta dimineață a fost un abuz din partea executorului judecătoresc, deoarece termenul convenit cu conducătorul instituției pentru efectuarea plății nu a fost depășit, fiind astfel, inutil, prejudiciată imaginea instituției”, a conchis Bleorțu.


Intră acum și în grupul de