Ghid pentru a cumpăra o ladă frigorifică


Intră acum și în grupul de

O ladă frigorifică este un tip de aparat electric care este folosit pentru a păstra alimentele în cele mai bune condiții. Chiar dacă avem un congelator, este foarte posibil ca spațiul disponibil în acesta să fie oarecum limitat, astfel încât o ladă frigorifică ne poate oferi oricând capacitatea de care avem nevoie.

Aceste aparate funcționează într-un mod complet suplimentar față de congelatoarele tradiționale; Independent. Desigur, trebuie avut în vedere că este nevoie de un anumit spațiu pentru amplasarea lor, așa că nu este întotdeauna varianta preferată pentru o locuință, deși este pentru o afacere, sau pentru orice alt tip de locație aferentă.

Contrar a ceea ce am putea crede, consumul unei lăzi frigorifice nu este de obicei prea excesiv, dar ceea ce poate costa puțin mai mult este lada frigorifică în sine. Totuși, pentru a consuma cât mai puțin, cea mai bună variantă este să îți iei o lada frigorifica +++, considerată unul dintre cei care consumă cel mai puțin. Gândește-te că modelele care au certificare de tip A sunt cele care consumă cel mai puțin, dar trebuie să știm și că cu cât numărul de plusuri este mai mare, cu atât consumă mai puțin.

În cazul în care vrei să cumperi o ladă frigorifici, dar încă nu știi pe care să pariezi, îți recomandăm să citești în continuare.

Tipuri de lăzi frigorifice

Ladă frigorifică orizontală – sunt cele mai populare pe piață. Sunt concepute pentru a se adapta la ceea ce este necesar într-o casă, putând să înghețe alimentele sau să le păstreze cât mai mult timp. De asemenea, sunt foarte practice pentru a le putea adapta la restaurante, locuri de divertisment, baruri sau orice alt loc.

Ladă frigorifică verticală – sunt foarte asemănătoare cu forma orizontală, dar dimensiunea și forma sunt foarte diferite, precum și poziția. Deși este adevărat că lăzile orizontale sunt cele mai comune, cele verticale au câștigat adepți de-a lungul anilor.

Lăzi frigorifice ieftine – cand vorbim de lazi frigorifice ieftine, ne referim la un aparat care funcționează așa cum ne-am aștepta, încât să reziste trecerii timpului, dar cu un preț care să se adapteze buzunarului nostru și care în același timp are un consum foarte redus.

Lucruri de luat în considerare atunci când cumperi o ladă frigorifică

Când cumperi o ladă frigorifică, ar trebui să ai în vedere următorii factori minimi:

  • Dimensiuni și volum (măsurat în litri): O ladă frigorifică necesită mai mult spațiu în locul de amplasare, așa că sunt de obicei mai recomandate pentru restaurante, baruri, precum și pentru afacerile conexe. Totuși, acestea pot fi adaptate și la o cabană, sau la o reședință care are o dimensiune adecvată (cum ar fi un subsol sau o cămară mare). Dacă vrei să pariezi pe o ladă frigorifică orizontală, în loc de una verticală, va fi necesar să analizezi capacitatea interioară, precum și durata de viață utilă a aparatului. Unele modele au coșuri din plasă care pot fi îndepărtate sau mutate dintr-o parte în alta, dacă se dorește.
  • Capacitatea de congelare: Acestea sunt date care sunt măsurate în kg / 24h. Cele mai avansate modele de lăzi frigorifice verticale tind să aibă o capacitate de înghețare din ce în ce mai avansată; totuși, o ladă frigorifică orizontală are tendința de a îngheța mult mai bine (cu o capacitate care este capabilă să ajungă chiar și la 20 kg zilnic).
  • Autonomia aparatului: Îți recomandăm să alegi un model de ladă frigorifică care are o bază solidă din oțel, precum și un înveliș rezistent pentru a rezista la condițiile din jur (de exemplu, dacă este foarte frig, sau foarte cald în acel moment, dacă umiditatea este înaltă).
  • Sistem de deschidere: Având în vedere modelele verticale și orizontale de ladă frigorifică, putem afirma că primele se pot deschide mai ușor, totuși, cele orizontale au o închidere mult mai ermetică, ceea ce va menține mâncarea în stare bună mai mult timp.
  • Consum de energie: Cu cât lada frigorifică este mai mare, cu atât va consuma mai mult, deși nu este întotdeauna cazul. Ceea ce trebuie să analizăm sunt kWh/an pe care îi consumă. Ai grijă să nu alegi un dispozitiv mai mare decât ai nevoie, deoarece tot ce vei face este să irosești energie.
  • Accesorii: Pe lângă toate cele de mai sus, există și câteva modele care au lumină internă (pentru vizualizare ușoară, alarmă de temperatură, direcția reversibilă a ușii, precum și câteva roți pentru a muta aparatul.

Intră acum și în grupul de