S-a trezit cu dosar penal pentru evaziune


Intră acum și în grupul de

Controalele tot mai dese demarate de organele fiscale din România scot la ivealaă aproape zilnic cazuri în care societăţile sau patronii acestora încearcă tot felul de giumbuşlucuri pentru a obţine profit fără să achite taxele necesare către stat.

Astfel este şi cazul administratorului unei societăţi comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ. Femeia de 53 de ani nu a înregistrat în evidenţele financiar-contabile vânzarea unui imobil situate în Suceava, conform contractului de vânzare – cumpărare.

“Omiterea înregistrării” a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.600 de lei, sumă ce reprezintă TVA-ul neînregistrat.

Conform cercetărilor efectuate s-a stabilit că administratora “cu rea credinţă, contrar intereselor societăţii comerciale, a înstrăinat soţului ei imobilul şi suprafaţa de teren care făceau parte din activele firmei, scoţând bunurile în cauză din patrimoniul societăţii fără ca aceasta să obţină vreun beneficiu”.

De altfel Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat rezoluţia de începere a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu.


Intră acum și în grupul de