VIDEO//Cercetări pentru fals intelectual după vaccinările fictive de la DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava face cercetări pentru fals intelectual în cazul vaccinărilor fictive de la DSP Suceava

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, a declarat că verificările au în vedere suspiciuni privind procesul de vaccinare în cadrul DSP Suceava.

El a menționat că cercetările se fac sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului Judecătoriei Suceava de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice

DSP Suceava a anunțat, joi, că a declanșat o anchetă internă și a făcut plângere penală după ce un asistent medical din instituție care figura vaccinat cu schema completă a murit ca urmare a infecției cu SARS CoV 2, în acest caz fiind suspicionată o asistentă din cadrul DSP Suceava care avea acces în registrul electronic național și  a înregistrat vaccinarea fictivă a acestuia.

DSP Suceava, având în vedere și evoluția fulminantă a pacientului care a murit de Covid,  și care era înregistrat cu schema completă de vaccinare și nu avea alte boli, a început o anchetă administrativă internă având suspiciuni că respectivul angajat nu era vaccinat.

„S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, avand acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice”, arată DSP Suceava.

DSP Suceava anunță că prima măsură luată a fost ridicarea angajatei accesul la registrul electronic național.

Totodată, DSP Suceava a supus atenției acest  caz Ministerului Sănătății și au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru derularea cercetărilor.

„Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfășoară în mod susținut lupta împotriva pandemiei cu SARS-CoV-2 de aproape 2 ani de zile”, a transmis DSP Suceava.

Mai mult, conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei.


Intră acum și în grupul de