Mai multe instalații de prelucrare și tăiere de piatră din Vama ar fi fost alimentate clandestin cu energie electrică


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni fac cercetări într-un dosar penal pentru ”furt” și ”executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare” în cazul unor instalații de prelucrare și tăiere de piatră din comuna Vama.

Astfel, joi seara, polițiștii din Secţia 14 Poliţie Rurală Vama, în baza unor date și informatii proprii,  s-au deplasat pe terenul folosit de către un bărbat din comuna Vama de pe strada Morii, proprietate a altui bărbat din localitate și unde sunt amplasate mai multe instalații de prelucrare/tăiere piatră.

Polițiștii suspicionau că ar exista mai multe instalații clandestine prin care s-ar sustrage energie electrică, în locul respectiv existând un consum de energie necontorizat, provocând perturbarea rețelei de distribuție.

Cu ocazia deplasării la fata locului a fost identificat un buldoexcavator și un șanț proaspăt săpat în vecinătatea stâlpului de electricitate.

Având în vedere cele constatate lucrătorii de poliție au solicitat sprijinul reprezentanților  SC DELGAZ GRID S.A. și s-a luat  legătura cu persoana care folosește efectiv suprafața de teren în cauză. Acesta și-a dat consimțământul scris cu privire la efectuarea de cercetări de către lucrătorii de poliție și angajații DELGAZ GRID S.A. pe suprafața de teren sus-amintită.

Cu prilejul verificărilor s-a găsit un cablu la aproximativ 50 cm de tabloul de distribuție care făcea alimentarea tuturor consumatorilor, respectiv a motoarelor și utilajelor folosite la tăierea și prelucrarea pietrei, energia consumată prin intermediul acestui cablu improvizat nefiind înregistrată de contor, ori facturată.

În aceste condiții a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”furt” și ”executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.


Intră acum și în grupul de