Niculai Barbă: Secția de Pneumologie a SJU Suceava redevine non Covid. Prin coordonarea județeană s-a făcut față mai bine situațiilor din valul patru al pandemiei ce a avut o pondere mare a cazurilor grave și critice


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, miercuri, că Spitalul Județean de Urgență Suceava reia internările pentru patologii non-Covid în Secția Pneumologie.

„Se fac pregătiri pentru reluarea internărilor pentru pacienții non-covid pe secția de pneumologie. Odată cu scăderea numărului de persoane infectate în județul Suceava a scăzut și numărul de persoane internate în SJU Suceava cu Covid-19. Ca urmare, SJU Suceava se pregătește pentru reluarea activităților pentru patologiile non-Covid din cadrul secțiilor care funcționează în pavilioanele spitalului vechi”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a menționat că pacienții Covid vor fi tratați în continuare în Secția de Boli Infecțioase, iar secția de Pneumologie va redeveni non-Covid, ceea ce face parte din planul de revenire la activitatea normală a unității spitalicești sucevene.

„Pe final de val patru pot spune că prin coordonarea și cooperarea la nivel județean s-a făcut față mai bine situațiilor avute în acest val care a avut un specific aparte, cu o pondere semnificativ mai mare a cazurilor grave și critice”, a adăugat Barbă.

Potrivit acestuia, prin coordonarea județeană a fost posibil ca Spitalul nou să poată deservi în continuare cazurile urgente din tot județul pentru toate patologiile, iar Ambulatoriul de Specialitate al SJU Suceava a funcționat după programul normal și nu a mai existat riscul ca principala unitate spitalicească din județ să devină spital-covid în totalitate.

”Această coordonare județeană a funcționat bine pentru că toți cei implicați au stat mereu în contact și acționat împreună, dar cred că este necesară o reglementare normativă care să faciliteze o cât mai bună cooperare în acest domeniu”, a concluzionat Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de