Tendinta descrescatoare a faptelor antisociale in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

În primul semestru al anului în curs, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava se constată o tendinţă descrescătoare a faptelor antisociale, această dinamică fiind în acord cu obiectivele vizate, de reducere a fenomenului contravenţional şi infracţional pe raza judeţului, precizează purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.

Pe raza judeţului Suceava au acţionat zilnic în dispozitivele de menţinere a ordinii publice în medie un număr de 45 de jandarmi în cadrul patrulelor mixte jandarm-poliţist, precum şi 23 de patrule independente ale Jandarmeriei. În urma acestor activităţi, au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională a unui număr de 2.176 persoane, au fost constatate 134 de infracţiuni, au fost depistaţi 139 făptuitori, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de aproximativ 42.694 lei şi a fost identificat şi reţinut un urmărit naţional.

Jandarmeria suceveană a desfăşurat în cooperare cu alte instituţii misiuni pe linia constatării faptelor antisociale care aduc atingere normelor legale în vigoare, activităţi materializate în executarea unui număr de 516 acţiuni cu reprezentanţii instituţiilor cu care sunt încheiate protocoale de cooperare / colaborare, în cadrul acestor misiuni fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 90.193 lei, aplicate un număr de 258 sancţiuni contravenţionale şi constatate un număr de 16 infracţiuni.

„Caracterul preventiv al misiunilor a stat la baza combaterii şi sancţionării faptelor antisociale. În acest context, în semestrul I al anului în curs, în cadrul misiunilor executate independent sau în cooperare cu alte instituţii, jandarmii suceveni au constatat săvârşirea a 171 de infracţiuni flagrante, fiind depistaţi 174 de făptuitori pentru care au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale. Au fost aplicate 3255 sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate bunuri în valoare de 156.575 lei” a adăugat cpt. Cornaci


Intră acum și în grupul de