Inaintari in grad de Ziua Politiei de Frontiera


Intră acum și în grupul de

De Ziua Poliţiei de Frontieră, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, în cadrul inspectoratului sucevean s-au înaintat la gradul profesional următor la termen un număr de 16 ofiţeri. De asemenea, prin Dispoziţia Şefului I.J.P.F. Suceava aceeaşi măsură a fost luată şi pentru un număr de 106 agenţi de poliţie de frontieră, informează purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

Totodată, pentru merite excepţionale în activitatea profesională un număr de 5 ofiţeri şi 6 agenţi au fost avansaţi în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.

Pentru rezultatele obţinute în muncă, şeful I.J.P.F. Suceava,comisar şef de poliţie Gheorghe Ieremie, a înmânat diplome de merit unui număr de 80 poliţişti de frontieră.

La 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul numărul 893, prin care se constituia unirea Corpurilor grănicereşti „…..de dincoace şi de dincolo de Milcov”, înfiinţându-se astfel prima instituţie modernă cu misiunea de a păzi hotarele ţării, această zi fiind desemnată ca ZIUA POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ROMÂNE.


Intră acum și în grupul de