Acasă Actualitate Inaintari in grad de Ziua Politiei de Frontiera

Inaintari in grad de Ziua Politiei de Frontiera


Intră acum și în grupul de

De Ziua Poliţiei de Frontieră, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, în cadrul inspectoratului sucevean s-au înaintat la gradul profesional următor la termen un număr de 16 ofiţeri. De asemenea, prin Dispoziţia Şefului I.J.P.F. Suceava aceeaşi măsură a fost luată şi pentru un număr de 106 agenţi de poliţie de frontieră, informează purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch-Seriţan.

Totodată, pentru merite excepţionale în activitatea profesională un număr de 5 ofiţeri şi 6 agenţi au fost avansaţi în gradul profesional următor înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.



Pentru rezultatele obţinute în muncă, şeful I.J.P.F. Suceava,comisar şef de poliţie Gheorghe Ieremie, a înmânat diplome de merit unui număr de 80 poliţişti de frontieră.

La 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul numărul 893, prin care se constituia unirea Corpurilor grănicereşti „…..de dincoace şi de dincolo de Milcov”, înfiinţându-se astfel prima instituţie modernă cu misiunea de a păzi hotarele ţării, această zi fiind desemnată ca ZIUA POLIŢIEI DE FRONTIERĂ ROMÂNE.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version