S-au strans peste 20.000 de euro in contul deschis de Prefectura Suceava pentru sinistrati


Intră acum și în grupul de

O sumă de aproximativ 85.000 de lei noi (peste 20.000 de euro) a fost strânsă din donaţii în contul deschis de Prefectura judeţului Suceava la Trezoreria municipiului reşedinţă de judeţ pentru sinistraţii de pe urma inundaţiilor din luna iunie a acestui an. Banii strâşi ar urma să fie cheltuiţi pentru lucrările necesare la instalaţiile electrice ale caselor care se reconstruiesc în zonele calamitate.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, remis vineri redacţiilor din Suceava, în contul deschis pentru sinistraţii din judeţul Suceava, cea mai mare sumă, de 50.000 de lei, a fost depusă de Curtea Constituţională, ca ajutor umanitar din fondul preşedintelui instituţiei, urmată de Direcţia Regională pentru Operaţiuni Vamale Bucureşti, cu 9.800 de lei şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Asociaţia Pompierii Bucovinei cu câte 5.000 de lei fiecare instituţie.

Printre cei care au depus donaţii în contul deschis de Prefectură se numără mai multe persoane fizice care au donat între 100 şi 2.000 de lei. De remarcat este că în contul de sprijin al sinistraţilor apare şi donaţia unui deţinut, care a depus o sută de lei.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu se înscrie şi el pe lista donatorilor cu suma de 2.000 de lei, în timp ce subprefectul Angela Zarojanu a donat de 10 ori mai puţini bani decat prefectul. Acesta din urmă şi-a exprimat intenţia ca întreaga sumă de bani adunată să fie cheltuită în scopul efectuării lucrărilor necesare pentru instalaţiile electrice ale caselor ce vor fi reconstruite pe raza judeţului Suceava.

El a făcut această propunere Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava care urmează să aprobe modul de cheltuire a acestor sume.


Intră acum și în grupul de