Gheorghe Flutur anunta ca de pe 2 august incepe refacerea zonelor afectate de inundatii din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 40 de primari din zonele Rădăuţi şi Siret s-au întâlnit la finele săptămânii trecute cu şeful executivului judeţean Suceava, Gheorghe Flutur (PDL), cu care au stabilit coordonatele viitoarei campanii de reconstrucţie a zonei judeţului, grav afectat de inundaţiile de la sfarsitul lunii iunie, care se speră a începe de pe 2 august.

Întâlnirea a avut loc la Rădăuţi, unde problematica referitoare la refacerea zonelor afectate de inundaţii a ţinut capul de afiş al discuţiilor primarii fiind extrem de intersaţi de modul în care administraţia publică judeţeană şi mai ales Guvernul se vor implica în refacerea zonelor calamiate şi a infrastructurii rutiere. La Rădăuţi au fost prezenţi, pe lângă preşedintele CJ, Gheorghe Flutur şi prefectul judeţului, Sorin Arcadie Popescu, cei doi vicepreşedinţi ai CJ, Vasile Ilie şi Daniel Constantin Cadariu (ambii PDL), precum şi o serie de specialişti din prefectură şi CJ.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost programul de retsructurare a aparatelro prorpii ale primăriilor, pe care actualul Guvern pune un foarte mare accent. Gheorghe Flutur le-a explicat primarilor că începând de luni, la Agenţia Naţională a Funcţionarului Public (ANFP) va fi demerată procedura de avizare a noilor organigrame a primăriilor şi că este foarte important ca reducerea cheltuielilor proprii ale administraţiilor publice locale să fie una reală şi nu doar pe hârtie.

„Mă aştept ca primarii să înţeleagă faptul că pe perioada de criză pe care o trecem acum este foarte important să întreprinzi măsuri de reducere serioasă a cheltuielilor. Guvernul nu va mai putea oferi primăriilor bani, aşa cum făcea nejustificat în 2007 sau 2008, doar pentru simplul fapt că acele primării cereau bani. Va fi nevoie de un management performant în actul de administraţie publică locală şi mai este nevoie, acum poate mai mult ca altădată, de seriozitate şi de chibzuinţă în luarea deciziilor”, le-a spus Gheorghe Flutur primarilor din cele două zone.

Aceştia au fost informaţi că în jurul datei de 2 august, materiale necesare reconstrucţiei infrastructurii şi caselor vor sosi la Suceava şio va începe repartizarea lor pe comune.

Cazul Gemenea dă fiori reci administraţei judeţene

Tot la Rădăuţi s-a discutat foarte serios despre modul în care se efectuează monitorizarea „cazurilor sociale speciale”. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a atras atenţia primarilor să fie extrem de precauţi, în special cu familiile care se află în situaţii de risc major, explicându-le şefilor administraţiilor locale că ceea ce s-a întâmplat recent la Gemenea, unde patru minori au murit în mod stupid, asfixiaţi într-o ladă de faină, în timp ce părintele lor, surdo-mut era acasă, nu se doreşte repetat sub altă formă.

„Vă cer să fiţi atenţi cu toate cazurile sociale speciale pe care le aveţi în comune. Nu lăsaţi ca lucrurile să degenereze în vreun fel sau să neglijaţi unele aspecte care la un moment dat se pot dovedi fatale. Avem specialişti la Consiliu care vă pot ajuta şi nu ezitaţi să ne contactaţi”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de