Intreaga familie s-a ales cu dosar penal


Intră acum și în grupul de

O femeie de 44 de ani din municipiul Suceava alături de soţul ei de 49 de ani s-au ales cu dosar penal după ce au încercat să înşele mai multe persoane.

Din datele pe care le deţinem, femeia, în calitate de administrator la o societate comercială din Suceava a încasat de la o societate comercială din Piatra Neamţ un avans de 60.000 lei, pentru a livra cherestea în contrapartidă, garantând îndeplinirea obligaţiei cu imobilul proprietate comună cu soţul său B.Vasile.

Din păcate obligaţia nu a fost îndeplinită şi nici banii nu au fost restituiţi părţii vătămate, iar imobilul adus garanţie a mai fost pus garanţie într-un contract de împrumut încheiat ulterior, cu aproape cinci ani în urmă, de cei 2 învinuiţi aceştia profitând de faptul că nu s-a mai înscris ipoteca la cartea funciară în primul caz.

Partea vătămată nu a putut să valorifice această garanţie, deoarece imobilul a fost adjudecat în cursul anului 2008 de cel de-al doilea creditor, care şi-a înscris ipoteca în cartea funciară.

Ulterior, în 02.08.2005, cu ocazia încheierii contractului de împrumut cu garanţie imobiliară cu împrumutătorul M.Ioan, cei 2 învinuiţi au declarat în faţa notarului public că nu au mai garantat sau ipotecat cu imobilul adus garanţie. De asemenea B.Anişoara a emis în luna ianuarie 2008 în favoarea societăţii din Piatra Neamţ o filă CEC în alb, în numele societăţii din Suceava pe care o administrează, pentru garantarea restituirii sumei de 21.000 lei, acordată sub formă de împrumut pe un termen scurt.

Pe parcursul zilei de luni Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale în dosarul penal faţă de B.Anişoara sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”înşelăciune”, ”fals în declaraţii” şi ”emitere de cec cu dată falsă sau fără a avea completate toate datele” şi faţă de B.Vasile, de 49 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”fals în declaraţii”.


Intră acum și în grupul de