Flutur a verificat avansul lucrărilor la Parcul Tehnologic din Siret: Este locul unde se va întâlni cercetarea cu producția


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că a făcut o analiză a realizărilor la Parcul Tehnologic, realizat printr-un proiect european de 4,3 milioane de euro unde Primăria Siret este partener cu CJ Suceava și USV.

El a spus că din cele 16 ha de teren se dorește să fie dedicat aproape un hectar pentru anumite construcții de parc tehnologic unde să fie puse în practică invențiile și inovațiile de la Universitatea Suceava care este campioană la astfel de realizări, dar și o legătură între cercetare și producție.

„Este un proiect curajos pe fonduri europene. Acesta este de fapt viitorul. Aici trebuie să se întâlnească cercetarea, știința, cu practica”, a spus Flutur.

📺 Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Siret.

📺 Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Siret.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 3 decembrie 2021

El a menționat că a început și aici lucrările și că se lucrează la finalizarea aducerii utilităților.

„Sperăm ca în perioada următoare să înceapă să se ridice construcțiile pe circa 7000 de mp”, a explicat președintele CJ Suceava.

În cadrul proiectului se va realiza o construcție în care va funcționa un Centru de inovare și instruire, un modul IT și un modul specific activității de fabricație și teste de laborator pentru componente industriale.

Obiectivul Parcului științific și tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din județul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potențialului novativ și tehnico-științific al cercetătorilor și studenților din USV, atragerea de fonduri și companii, inclusiv companii străine, pentru activități în cadrul parcului.


Intră acum și în grupul de