Gheorghe Flutur anunță începerea lucrărilor de reabilitare a Muzeului din Siret și realizarea unui Memorial al Holocaustului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că a participat la predarea amplasamentului de la Muzeul de istorie din Siret unde se va realiza un muzeu unic în România cu Memorialul Holocaustului

„Siret este un oraș cu o istorie foarte veche, fostă capitală a Moldovei, un oraș cu minorități mai multe, dar cu o istorie aparte a evreilor”, a spus Flutur.

El a adăugat că în Siret Consiliul Județean are o clădire pe care o reabilitează printr-un proiect european în valoare de 1,6 milioane de euro, fiind vorba de circa 600 de mp de construcție, iar durata va fi de 24 de luni.

Flutur a menționat că în apropiere sunt și cele două cimitire evreiești, cele mai vechi din România și sunt vizitate foarte des de turiști din Israel.

📺 Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Siret.

📺 Gheorghe Flutur, Președintele Consiliului Județean Suceava, în direct de la Siret.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 3 decembrie 2021

„Sperăm să devină un loc de atracție deosebit acest muzeu care are mai multe încăperi care prezintă istoria orașului Siret, istoria minorităților de aici, iar afară este un gard, iar pe interiorul gardului vor fi amplasate plăcuțe cu peste 56.000 de nume scrise ale cetățenilor evrei deportați din această zonă.

Este un Memorial al Holocaustului și sunt convins că va fi un loc de pelerinaj și de vizită la Siret extrem de important”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de