Acasă Actualitate Primarul Ion Lungu anunță că se va interzice în Suceava montarea de...

Primarul Ion Lungu anunță că se va interzice în Suceava montarea de centrale de apartament în noile construcții. Pentru reducerea poluării se vor aplica și soluții pentru reducerea traficului auto din municipiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că municipiul Suceava se află în competiția europeană pentru a fi desemnat între cele 100 de orașe europene neutre climatic până în 2030 urmând să beneficieze de finanțare europeană pentru realizarea acestui deziderat.

„Stăm binișor la poluare însă avem încă mult de lucru”, a spus Lungu care a menționat că unul dintre factorii poluatori sunt centralele termice de apartament.



Primarul a arătat că în mai multe orașe deja se interzice montarea de noi centrale de apartament.

„Am văzut deja orașe care au trecut la stabilirea unor strategii să nu mai permită să se monteze în construcții noi centrale de apartament. Vom veni și noi cu asemenea reglementare în Consiliul Local. Am văzut că și la Ministerul Mediului se întâmplă acest lucru. Sigur că cele care sunt montate astăzi, asta este situația. Să vedem ce se întâmpă cu ele în timp, dar cel puțin pentru clădirile noi să nu mai fie permisă montarea de centrale individuale”, a spus Lungu.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava.

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 7 decembrie 2021

El a mai declarat că o altă sursă mare de poluare este numărul mașinilor din municipiu.

„Aici avem strategie. Discutăm de ruta alternativă, discutăm de transportul ecologic, discutăm de încurajarea cetățenilor să folosească transportul public în ideea să iasă cât mai puține mașini pe teren ca să reducem gradul de poluare”, a precizat Ion Lungu.

Primarul a menționat că este mult de lucru și că nu este simplu ca municipiul să fie selectat între cele 100 de orașe europene neutre din punct de vedere climatic și să devină un exemplu din punct de vedere climatic în UE.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version