Șapte laboratoare din Suceava pot emite de astăzi rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă. Până la sfârșitul lunii rețeaua va fi extinsă la farmacii și medici de familie


Intră acum și în grupul de

Ministerul Sănătăți a anunțat că, începând de joi, 9 decembrie 2021, un număr de 132 de laboratoare au fost autorizate la nivel naţional pentru a putea emite rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă.

Din cele 132 de laboratoare, șapte sunt din județul Suceava.

Astfel, în aplicarea Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență arată că aceste laboratoare autorizate vor putea emite, începând de joi, 9 decembrie a.c.,  rezultate la testarea COVID-19 cu validare rapidă.

În cea de-a doua etapă, rețeaua centrelor care vor putea emite rezultate cu validare rapida va fi extinsă la nivelul farmaciilor și medicilor de familie.

În acest moment ei pot efectua teste COVID-19 cu validare în 24 de ore.

Cele șapte laboratoare autorizate în județul Suceava: SJU Suceava, DSP Suceava, DORNA MEDICAL SRL, SPITALUL MUNICIPAL VATRA DORNEI, SC Biotest SRL, SAJ Suceava și Laborator Policlinica Bethesda


Intră acum și în grupul de