Rezultatele perchezițiilor în dosarul armelor aduse ilegal din Ungaria: Polițiștii au confiscat 88 de pistoale, arbalete, arme lungi, dar și cartușe letale, articole pirotehnice și țigări // Detalii

Poliția Română a anunțat rezultatele celor peste o sută de percheziții efectuate astăzi dimineața, 9 decembrie, în 36 de județe din țară, inclusiv Suceava, dar și în capitală. Reamintim că acțiunile au avut loc în cadrul dosar privind arme de foc aduse ilegal în România din Ungaria, prin intermediul firmelor de curierat.

Astfel, sursa citată a precizat că polițiștii au confiscat 88 de arme neletale, din categoria armelor supuse autorizării, de la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor și contrabandă calificată.

Concret, au fost descoperite și ridicate 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de  tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă.


Armele ridicate vor fi supuse unei constatări criminalistice balistice, în vederea stabilirii categoriei din care fac parte.

La activități au participat peste 300 de polițiști specializați în cercetarea infracțiunilor la regimul armelor și al munițiilor din cadrul structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, precum și criminaliști și luptători de intervenție și acțiuni speciale.

Cercetările arată că, în perioada iulie – noiembrie 2021, o persoană juridice cu sediul în Ungaria, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile legale.