Ministrul Daniel Cadariu s-a întâlnit cu reprezentanți ai patronatelor din turism: Industria turismului a trecut prin foarte multe provocări în ultimii doi ani de zile și vreau să fac echipă cu toți reprezentanții pentru a găsi soluții

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, s-a întâlnit miercuri, 08 decembrie a.c., cu o delegație a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), pentru o scurtă trecere în revistă a problemelor întâmpinate de membrii acestei structuri reprezentative în desfășurarea activității. Dialogul s-a concentrat asupra întăririi parteneriatului public-privat, în vederea armonizării abordărilor legislative cu realitatea din practică.

„Principalele probleme pe care le-am identificat, din care pot porni foarte multe ramificații, sunt promovarea turismului și lipsa forței de muncă calificate. Însă, așa cum bine știm, industria turismului a trecut prin foarte multe provocări în ultimii doi ani de zile, care nu au făcut altceva decât să adâncească deficiențele, chiar și pe cele regăsite la nivel de detaliu. Promisiunea mea este una onestă. Îmi propun să fac echipă cu toți reprezentații din acest domeniu și împreună, într-un parteneriat echilibrat, să găsim soluții pentru a putea favoriza o activitate îmbunătățită în rândul operatorilor economici de profil, care să schimbe paradigma în care turismul se află în prezent”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

Delegația formată din Mohammad Murad, președinte FPTR, Nicolae Bucovală, prim-vicepreședinte FPTR, Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv, Nicolae Istrate, vicepreședinte și Filip Dumitru, președintele Organizației de Management al Destinației – Mangalia a apreciat dialogul transparent și constructiv, exprimându-și astfel întreaga disponibilitate și experiență pentru soluționarea deficiențelor, dar și pentru identificarea oportunităților de dezvoltare și promovare a turismului românesc, inclusiv prin formarea unor grupuri de lucru tematice cu reprezentanți ai ministerului.