Viceprimarul Lucian Harșovschi, poziție fermă după controversele legate de Sărbătoarea Crăciunului: Pentru noi, creștinii, Nașterea Domnului rămâne cea mai importantă sărbătoare a anului, care sper să vă găsească și de această dată în liniște și împlinire sufletească!


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a transmis pe pagina sa de socializare că a simțit nevoia să aibă o poziție clară în legătură cu recentele controverse la nivel european legate de Sărbătoarea Crăciunului subliniind că pentru creștini Nașterea Domnului rămâne cea mai importantă sărbătoare a anului.

„Dumnezeu nu are o nație, nu are culoare, nu vorbește o anumită limbă și nici nu contează în ce credință Îl lăudăm, atât timp cât facem acest lucru! Dumnezeu ne-a dat rațiunea de a alege ce este bine pentru noi și cum vrem să fim, în cine credem și pe cine iubim”, a apreciat Lucian Harșovschi.

El a subliniat că nu este de acceptat luarea în derâdere a valorilor creștine.

„Consider că trebuie să acceptăm și să respectăm faptul că există oameni diferiți de noi, rasă, origine etnică, religie, gândire și convingeri, dar nu putem accepta ca numele și imaginea Lui Dumnezeu, implicit ale Fiului și ale Maicii Domnului, în care o întreagă comunitate creștină crede să fie luate în derâdere, mai ales acum, într-o perioadă cu puternică însemnătate pentru creștini. 

Am simțit nevoia să fac aceste precizări în urma imaginii apărute în media cu ambasadorul propus de Parlamentul European pentru drepturile minorităților sexuale, care s-a fotografiat în rolul Maicii Domnului cu Iisus în brațe și a controversei apărute după ce Comisia Europeană a publicat, ulterior retras, ghidul de comunicare internă, prin care se transmiteau indicații de a nu fi utilizate numele de Maria, Ioan, Crăciun.

Fie că se numește sărbătoarea Crăciunului sau doar sărbătoare de iarnă, pentru noi, creștinii, Nașterea Domnului rămâne cea mai importantă sărbătoare a anului, care sper să vă găsească și de această dată în liniște și împlinire sufletească!”, a transmis Lucian Harșovschi.

El a încheiat cu un mesaj ferm: ”Moș Crăciun rezistă!”


Intră acum și în grupul de