Ziua Internațională Anticorupție, marcată la Suceava prin activități de promovare a integrității. SJA Suceava: Procesul constant de prevenire şi combatere a corupției trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuția atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii

Serviciul Județean Anticorupție Suceava a organizat mai multe activități informative de Ziua Internațională Anticorupție, marcată în data de 9 decembrie.

Lucrătorii SJA Suceava au desfăşurarea o activitate preventivă cu elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni una pentru promovarea integrităţii cu cetăţenii care au tranzitat Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit sursei citate, acţiunea a avut ca scop promovarea şi dezvoltarea unui comportament integru în rândul personalului M.A.I., dar şi al cetăţenilor, prin cunoaşterea consecinţelor faptelor de corupţie şi a modalităţilor de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice ce trebuie adoptată. Pentru asimilarea şi promovarea acestor atitudini au fost distribuite şi materiale cu informaţii de interes.

„De la înființare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuția atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie. Direcția Generală Anticorupție se prezintă ca o instituție ce continuă să acționeze cu fermitate în domeniul prevenirii și combaterii corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dar și a celorlalte categorii de funcționari publici”, a transmis DGA Suceava.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii DGA și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție linia Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel județean, puteți formula sesizări la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava – 0230203340 sau vă puteți adresa la sediul serviciului din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, judeţul Suceava sau prin e-mail la adresa suceava.dga@mai.gov.ro.