Ion Lungu, după discuții la Guvern: Sunt șanse ca până la sfârșitul anului să se semneze contractele de execuție pentru Sala Polivalentă și noul teren de fotbal de dimensiuni UEFA. 15 milioane de lei nefolosiți din creditul accesat vor fi trecuți în bugetul pentru 2022


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, luni, că a purtat discuții importante la București cu ministrul Dezvoltării,  Cseke Attila, cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Irina Pătrășcoiu, cu directorul Direcției servicii comunitare, utilități publice și parcuri industriale, Vasilica Baciu, care coordonează Programul Termoficare 2006-2021.

Ion Lungu a arătat că proiectele prin Programul  National de Investiții „Anghel Saligny” sunt în faza de evaluare, iar până la sfârșitul lunii martie se estimează că se va finaliza prima etapă de evaluare, conform discuției avute cu ministrul Dezvoltării.

În aceeași întrevedere ministrul Cseke Attila i-a spus primarului că se lucrează la PNRR fiind în curs de elaborare și aprobare  Ordonanța de Urgență a Guvernului care va stabili cadrului instituțional și financiar pentru fondurile europene alocate României prin Mecanismul de redresare si reziliență.

Primarul a mai declarat că în urma discuțiilor avute la Direcția de termoficare s-a decontat suma de 1.500.000 lei, aferentă lucrărilor de deviere a magistralei de termoficare pentru realizarea rutei alternative Suceava-Botoșani.

Lungu a avut discuții și la Comisia de împrumuturi de la Ministerul Finanțelor unde a abordat problema folosirii sumelor necheltuite din creditul de Trezorerie angajat în anul 2021 și includerea sumei neangajate de aproximativ 15.000.000 lei în  bugetul anului 2022.

Primarul Sucevei a mai arătat că s-a interesat la Compania Națională de Investiții de stadiul celor două licitații unde municipalitatea suceveană este beneficiar, respectiv Sala Polivalentă de 5.000 locuri din Suceava și Bază sportivă Tip I, cu teren de fotbal de dimensiuni UEFA cu o tribună de 500 locuri.

Potrivit informațiilor primite, cele două licitații sunt în faza de finalizare și vor avea un cîștigător, iar dacă nu vor fi contestații,  se vor putea semna contractele până la sfârșitul anului.


Intră acum și în grupul de