Patron turc, evazionist


Intră acum și în grupul de

Un patron turc este urmărit penal pentru evaziune fiscală după ce a vândut un teren. Potrivit IPJ Suceava, la propunerea instituţiei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale, în dosarul penal privindu-l pe S. Kasim, cetăţean turc cu reşedinţa în municipiul Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Suceava a încheiat în cursul lunii octombrie 2007 un antecontract de vânzare-cumpărare cu o altă societate comercială din Constanţa, având ca obiect un teren în suprafaţă de 418 mp, pe care era construită o clădire a societăţii menţionate şi peste care urma să se construiască spaţii de locuit.

Ulterior, la 31.10.2007 s-a încheiat contractul de vânzare-cumpărare în formă autentică pentru suprafaţa de 300,36 mp (71,86% din cea de 418 mp aferentă antecontractului) şi un contract de asociere în participaţiune.

În contul societăţii sucevene a fost virată suma de 125.000 lei, fără ca aceasta să emită factură fiscală, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat în valoare de 46.884 lei, prejudiciul nefiind recuperat.


Intră acum și în grupul de