Ovidiu Ilisei, confirmat in fruntea UGIR Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de marţi, Uniunea Generală a Industriaşilor din Romania are o filială teritorială şi la Suceava cu preşedinte plin, după ce au avut loc alegerile pentru desemnarea biroului de conducere.

Cum era şi normal, şedinţa a fost derulată la Centrul Economic Bucovina (CEBS) şi a reunit nu mai puţin de 15 agenţi comerciali puternici din judeţ care au dorit intrarea în Uniune. Chiar dacă actualul preşedinte, Ovidiu Ilisei, a mai ocupat fotoliul de conducere al UGIR Suceava şi pe parcursul ultimelor 6 luni, fiind obişnuit cu funcţia de conducere, dar cu statut de interimar, emoţiile nu au lipsit.

În coordonarea activităţii filialei teritoriale a UGIR, actualul preşedinte a apelat la un birou executiv format dintr-un prim-vicepreşedinte, poziţie ocupată de Lucian Constantinescu, doi vicepreşedinţi, Vasilică Tabără şi Dinu Mihai, un secretar – post ocupat de omul de afaceri Viorel Nechifor şi un censor – Luminiţa Andronic.

La şedinţa de alegeri a fost prezent şi vicepreşedintele Uniunii la nivel naţional, Ştefan Rădeanu, care şi-a exprimat marea încredere în proaspătul preşedinte ales, Ovidiu Ilisei, dar a ţinut să aducă aminte tuturor că la nivel central se aşteaptă de la noua conducere o implicare maximă în rezolvarea problemelor pe care oamenii de afaceri suceveni şi nu numai le întâmpină la ora actuală.

Printre solicitările avute, Rădeanu a amintit de “o adresă înaintată prefectului judeţului pentru constituirea unei celule de criză în care să se regăsească poate aproape săptămânal discuţiile tripartite precum şi identificarea oportunităţilor şi realizarea de proiecte în sistemul parteneriatelor public – privat”.

La rândul său, Ovidiu Ilisei a ţinut să afirme că “patronatele, oamenii pe care îi reprezintă acestea în ziua de astăzi, sunt singurele care aduc un plus de valoare ţării noastre şi nu Guvernul care cheltuie banii şi de multe ori o face într-un mod haotic prin măsurile fiscale pe care le ia. Se cere neapărat schimbarea atitudinii, trebuie ca noi să devenim o forţă şi mai ales trebuie să se observe o schimbare a atitudinii întreprinzătorilor faţă de mişcarea patronală”.

UGIR a luat fiinţă în ţara noastră la 27 ianuarie 1903 şi începând cu 1924, devine membru fondator al Organizaţiei Internaţionale a Muncii de la Geneva. Din păcate, Uniunea a fost desfiinţată în timpul conducerii comuniste.


Intră acum și în grupul de