Dosar penal, material lemnos confiscat și camion indisponibilizat după ce un bărbat din Vama a fost depistat de polițiști efectuând un transport de bușteni care nu avea nicio legătură cu avizul emis


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au confiscat încărcătura unui transport de lemn, au indisponibilizat camionul cu remorcă și au deschis dosar penal după ce au depistat un transport de material lemnos ilegal.

Astfel, polițiștii au oprit, marți dimineața, pentru control, un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă  un bărbat din comuna Vama și care era încărcat cu  bușteni în stare lungă, fiind însoțit de aviz pentru un volum total de 38,7532 m3 , din care 3,8212 m3 lemn foc molid și 34,9320 m3 lemn foc fag.

Avizul respectiv a fost emis de către SC Trans Luky SRL  cu punct de încărcare platformă din județul Prahova și cu destinația depozit  S.C.  Trans Luky S.R.L., în Vama, județul Suceava.

Întrucât  la examinarea vizuală a materialului lemnos s-a constatat faptul că întreaga încărcătură este din specia rășinoaselor, lipsind specia fag, ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia ocolului silvic Fălticeni, în vederea inventarierii pe specii a materialului lemnos transportat.

Reprezentanții ocolului silvic Fălticeni au procedat la inventarierea  materialului lemnos din mijlocul de transport, ocazie cu care au constatat existența unui volum total de 35,305 m3, pe specii: molid gater 9,608 m3; molid construcții 0,590m3; molid lemn foc 5,874m3; brad gater 12,731m3; brad construcții 0,249m2; brad lemn foc 6,253m3. Cantitatea avizată de 34,9320 m3 lemn foc Fag fiind substituită fizic de rășinoase.

Având în vede rezultatul inventarierii, respectiv faptul că volumele de materiale lemnoase identificate nu au proveniența legală dată de codul aviz, polițiștii s-au sesizat cu privire la  săvârșiri infracțiunii de  „„transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prev. de art. 68 din Legea 46/2008 Codul silvic.

Volumul de material lemnos identificat a fost predat în custodia  Ocolului Silvic Fălticeni, fiind depozitat în comuna Râșca.

Ansamblul rutier în valoare de 35.000 euro a fost indisponibilizat.


Intră acum și în grupul de