Shopping City Suceava a dotat centrul Atipic din Suceava cu materiale în valoare de peste 10.000 de euro


Intră acum și în grupul de

În urma unei sponsorizări făcută de Shopping City Suceava, cele 7 săli de terapie, de la centrul „Atipic” din Suceava, au fost mobilate și dotate cu jocuri, jucării și materiale educaționale adecvate, destinate activităților terapeutice. De asemenea, centrul a fost dotat și cu echipamente IT, precum un videoproiector, o imprimantă multifuncțională, 4 laptopuri și două tablete, menite să faciliteze activitatea zilnică a personalului de la centru.

Înființată de specialiști și antreprenori locali, Asociația pentru Intervenție în Autism Suceava (AIAS), vine în sprijinul comunității, oferind părinților training, suport educațional și informațional, cu scopul de a învăța părinții să lucreze la domiciliu și de a face față nevoilor propriului copil, precum și programe recuperatorii adecvate copiilor diagnosticați cu tulburare de spectru autist (TSA).

Existența unui spațiu adecvat, dotat cu materiale  și jucării specifice, vine în sprijinul echipei de specialiști de la centru, care au astfel posibilitatea să ofere fiecărui copil șansa la dezvoltare emoțională, comportamentală și socială, într-un mediu prietenos și stimulativ.

„Ne bucură enorm faptul că și în acest an am reușit să ne implicăm, prin intermediul acestei sponsorizări, într-un proiect nou. Ne-am îndreptat atenția către Centrul ATIPIC, deoarece activitatea, desfășurată cu profesionalism și devotament de echipa AIAS, merită sprijinită. Pentru copiii diagnosticați cu TSA, sălie de terapie reprezintă locul în care descoperă, cunosc, asimilează informații, se joacă și își dezvoltă curiozitatea. Prin urmare, este esențial, atât pentru copii, cât și pentru terapeuți, ca acest spațiu să fie unul armonios și dotat corespunzător.” – au declarat reprezentanții Shopping City Suceava.

Este al patrulea an consecutiv în care centrul comercial se implică activ, în calitate de sponsor, în comunitatea locală, susținând cu orice ocazie diverse proiecte de responsabilitate socială.


Intră acum și în grupul de