Un pieton mort, iar alți trei răniți în urma a patru accidente diferite produse în aceeași zi, în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 15 decembrie, în județul Suceava au avut loc patru accidente cu implicarea pietonilor. Cel mai grav s-a produs în comuna Râșca, impactul soldându-se cu deces. În celelalte trei cazuri pietonii au fost răniți.

Mai exact, un bărbat (47 ani) din Râșca s-a angajat în traversarea DJ 155A prin loc nemarcat și nesemnalizat cu trecere pentru pietoni, fără să se asigure. Astfel, în jurul orei 17:20, el a fost acroșat frontal de autoturismul marca BMW condus de un tânăr (23 ani) din aceeași localitate, care circula pe relația Râșca-Slătioara.

În urma accidentului pietonul a murit pe loc. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Un alt accident s-a produs în afara localității Rădășeni. În jurul orei 02:30, un localnic (46 ani) a fost acroșat de un BMW condus de un ieșean (32 ani). Pietonul se deplasa pe marginea drumului, fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante.

Pietonul a ajuns la spital cu „traumatism accident rutier, fractură deget nr. 3 mâna dreaptă”, rămânând internat.

Tot pe timp de noapte s-a produs un accident pe strada Calea Unirii din Suceava. Concret, în jurul orei 20:00, un șofer (40 ani) din Ilișești a acroșat o tânără (19 ani) , angajată în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni din dreptul Grupului Școlar Nr. 2.

Tânăra a fost transportată la spital cu diagnosticul preliminar de „TCF” .

Tot miercuri, în jurul orei 09:10, pe drumul județean 209D, în localitatea Măriței, un tânăr (25 ani) din Botoșani a fost acroșat de o mașină. Tânărul se afla lângă autoturismul de serviciu, parcat pe marginea părții carosabile. În același timp, el a fost accident de un Mercedes Sprinter condus de un bărbat (42 ani) din localitate care a încercat să evite impactul cu un alt autoturism.

În urma accidentului, tânărul a suferit mai multe contuzii, la gambă, șold și pumn.

În ultimele trei cazuri au fost întocmite dosare penale privind „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de