Gheorghe Flutur, după ce Ministerul Transporturilor a completat MPGT cu drumurile de mare viteză Suceava-Botoșani și Suceava-Bistrița, alături de A 7: Avem treabă!


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a informat autoritățile locale sucevene că au fost incluse în Planul Investițional 2021-2030 importante investiții în infrastructura rutieră din județul Suceava.

„Așa cum am susținut la elaborarea Programului de Guvernare- Capitolul Infrastructură, astăzi facem un prim pas în ceea ce privește investițiile majore pentru județul Suceava. Demersurile făcute de mine în ultima perioadă s-au materializat prin completarea Master Planului de Transport și a Programului Investițional 2021-2030 în domeniul infrastructurii de transport cu investiții noi deosebit de importante pentru dezvoltarea județului Suceava”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că pe traseul Suceava-Gura Humorului-Vatra Dornei apar variante de ocolire la Păltinoasa, Gura Humorului, Frasin, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Totodată, o investiție importantă este pe axa Suceava-Botoșani unde este prevăzut realizarea unui drum expres.

„Astăzi am fost înștiințați prin adresă a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, că aceste obiective sunt incluse în planul investițional pentru următorii ani și ni s-a cerut punctul de vedere dacă dorim să ne implicăm în realizarea acestora. Răspunsul meu este categoric DA!. Vrem să ne implicăm la fel ca la Gura Humorului și să facem și celelalte proiecte prevăzute în plan”, a spus Flutur.

Potrivit președintelui Flutur, valorile investițiilor menționate de Ministerul Transporturilor în Plan sunt valori inițiale, valorile finale urmând să fie stabilite prin Studiile de fezabilitate.

„Așadar, sunt incluse la finanțare autostrada A 7, realizată din fonduri structurale pe porțiunea Pașcani-Suceava-Siret și vestea foarte bună este că sunt incluse în Planul Investițional și drumurile de mare viteză Suceava-Bistrița și Suceava-Botoșani. Avem treabă!”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de