Ilisesti, extrema urgenta pe DN 17 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cel mult 10 zile vor fi demarate lucrările de consolidare şi reabilitare a Drumului Naţional 17, în zona Ilişeşti, unde şoseaua a fost afectată de alunecări de teren, pe o porţiune de peste 100 de metri. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care a inspectat miercuri zona. Şeful executivului judeţean a fost însoţit de Dumitru Hanganu, directorul pe Moldova al firmei de construcţii S.C Colas Grup S.A.

Gheorghe Flutur ne-a arătat că reprezentanţii firmei care execută lucrarea au identificat şi soluţia tehnică pentru consolidarea drumului. Este vorba despre aşa numitul „viaduct îngropat”, care se va întinde pe o suprafaţă de circa 150 de metri.

„E justificată supărarea oamenilor de acolo pentru că s-a făcut o lucrare ce nu trebuia făcută în felul acesta însă drumul nu s-a recepţionat şi sperăm ca în cele 10 zile promise să înceapă consolidarea zonei. Aici la Ilişeşti este o problemă deosebită şi se va merge pe o soluţie tehnică cu viaduct îngropat pe porţiunea cu alunecări de teren”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean după ce a vizitat zona afectată de surparea terenului.

Potrivit declaraţiilor directorului Dumitru Hanganu, până la finele acestui an vor fi reabilitate două dintre cele două benzi de mers ale drumului, afectate de alunecările de teren. Constructorul va extinde viaductul şi la a III-a bandă de mers în cursul anului viitor, dacă va fi nevoie. În momentul de faţă cea de-a III-a bandă de mers nu este afectată de alunecările de teren.

Dumitru Hanganu a mai precizat că valoarea estimativă a lucrărilor este de 2 milioane de euro.

Lucrarea este extrem de importantă nu doar pentru conducătorii auto ci şi pentru localnici, întrucât alunecările de teren au afectat deja mai multe case construite în zonă.


Intră acum și în grupul de