FOTO // Incendiu la cantonul silvic Voitinel: O femeie a suferit arsuri, iar flăcările au distrus mai multe clădiri și au ucis oi, porci și păsări de curte

Un incendiu a izbucnit miercuri, 22 decembrie, la cantonul silvic din localitatea Voitinel.

Incendiul a fost anunțat la ora 03:54, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, ctp. Alin Găleată.

Potrivit lui, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcțiile anexe, majoritare din lemn, corp comun, cu pericol de propagare la clădirea cantonului silvic

Au ars construcțiile anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, și un autoturism. Flăcările au degradat acoperișul cantonului pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați, dar și elemente de tâmplărie din lemn. În incendiu, au pierit șase oi, doi porci și 14 păsări de curte.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 48 de ani, care a suferit arsuri minore la nivelul membrelor superioare. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, femeia a fost transportată la spital pentru tratament de specialitate.

Pompierii au salvat clădirea cantonului, cu bunurile aferente, iar în această dimineață se intervenea pentru lichidarea focarelor ascunse și îndepărtarea elementelor de construcție afectate de foc.

„Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile”, a precizat Alin Găleată.