Amendament pentru județul Suceava aprobat de Parlament la Legea bugetului pentru 2022: 28 de milioane de lei vor fi alocați pentru 61 de localități sucevene pentru plata ratelor la creditul pentru programul Utilități și Mediu la standarde europene


Intră acum și în grupul de

Parlamentul a votat, joi, un amendament la Legea bugetului pentru anul 2022, prin care cele 61 de primării sucevene incluse în programul Utilități și Mediu la standarde europene vor avea asigurat și în anul viitor plata ratelor la creditul accesat în 2004, amendamentul fiind susținut de la tribuna Parlamentului de deputatul PSD de Suceava George Șoldan.

Amenamentul a fost inițiat de Consiliul Județean Suceava și a fost promovat în Parlament de parlamentarii PSD și PNL de Suceava.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat această decizie a Parlamentului prin care primăriile împrumutate au liniștea că nu vor avea conturile blocate din cauza acestui credit.

„Salut această decizie prin care se stabilește încă de la începutul anului că sumele datorate pentru acest program sunt prevăzute în bugetul de stat. Față de anii precedenți, cele 61 de primării împrumutate au liniștea că nu vor mai avea probleme și nu riscă blocarea conturilor”, a declarat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a mulțumit în numele Consiliului Județean și a primarilor parlamentarilor PSD și PNL care au susținut și votat acest amendament.

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că parlamentarii PSD și PNL de Suceava au promovat  și votat un amendament pentru achitarea obligaţiilor financiare, respectiv plata ratelor de capital și a dobânzilor, aferente contractului de credit încheiat între judeţul Suceava şi ceilalţi 61 de împrumutaţi din acelaşi judeţ cu Deutsche Bank AG Londra, în anul 2004 pentru plata ratelor de capital și a dobânzilor la programul „Utilități și mediu”, potrivit prevederilor art. XII alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, aprobată prin Legea nr. 240/2011.

Sursa de finanțare este fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, iar suma este de 28 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de