Apele din judet isi iau din nou tributul!


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de două persoane şi-au pierdut viaţa pe parcursul weekend-ului de care ne-am despărţit iar alte două au fost salvate de furia apelor în ultimul moment.

Dacă unul dintre cadavre a fost recuperat de echipajele de intervenţie aparţinând ISU Suceava una dintre victimele înecate este căutatată şi acum după mai bine de două zile de cercetări.

După o scurtă pauză în care astfel de evenimente nu au mai avut loc din cauza ploilor abundente căzute asupra judeţului şi a inundaţiilor de la finele lunii iunie şi începutul lunii iulie, acum au reînceput să apară.

Autorităţile se văd din nou nevoite să tragă semnale de alarmă cu privire la locurile în care oamenii aleg să facă baie şi a condiţiilor în care intră în apă.

Cel mai bine este ca locurile unde se face baie să fie special amenajate pentru astfel de activităţi gen piscine, bazine în aer liber sau ştranduri unde există şi personal calificat de salvare în caz de înec. Dacă nu există astfel de locuri şi sunt alese apele curgătoare sau iazurile trebuie ca toată lumea să fie atentă la temperatura corpului şi cea a apei.

Nu este bine niciodată să intrăm în apă imediat după ce am ajuns şi brusc fiind nevoie de o perioadă de acomodare a organismului cu schimbul de temperatură. În plus este bine ca locurile de scaldă să fie cunoscute şi mai ales este interzis consumul de băuturi alcoolice.

Doar pe parcursul acestei veri au fost deja înregistrate 6 cazuri de înec.


Intră acum și în grupul de