„Adversarii politici, cei din PSD, au jucat atat de murdar si de ipocrit incat cu o mana au dat si cu o mana au luat pamanturile Bisericii din Bucovina” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Intr-un interviu acordat ziarului Crai Nou, la doi ani de la preluarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, lider al PDL Suceava şi vicepreşedinte naţional al acestui partid a vorbit despre dorinţa sa ca problena proprietăţii Bisericii Ortodoxe din Bucovina să fie rezolvată cât mai repede pentru ca banii obţinuţi din exploatarea pădurilor să poată rămâne în judeţ şi să ajute la refacerea monumentelor.

Reporterul: Există voci publice în judeţ care acuză, poate indirect şi pe dvs., că nu vă mai interesează soarta bisericii ortodoxe din Bucovina şi că aţi devenit inamicul retrocedării către Fondul Bisericesc Ortodox a terenurilor pe care acesta le deţinea în perioada comunistă.

Ghe. Flutur: Nimic mai fals decât asta. Sunt un fiu al ortodoxiei române din Bucovina, din părinţi ortodocşi şi respect această credinţă, cu toată suflarea mea şi a familiei mele suntem ortodocşi şi ţinem la biserica neamului. Toate sunt speculaţii care mă dor din ce în ce mai mult. Bunicul meu avea o vorbă, când eu eram mic. Spunea aşa: ai vrut să-şi faci cruce şi ţi-ai băgat degetele în ochi. Cam aşa am păţit eu în relaţia asta legat de proprietate. Am fost şi rămân un susţinător al retrocedării integrale a proprietăţii confiscate de comunişti. Asta este ce trebuia să se întâmple mult mai devreme. Atunci când am putut, am luptat şi am dat legea, prin asumarea răspunderii Guvernului, vă amintesc de retrocedarea integrală. A fost iniţiativa mea, Legea 247.

Mulţi oameni spun chiar numele meu acestei legi. Când am susţinut această lege am crezut cu toată convingerea mea că toate categoriile de proprietari vor fi beneficiari ai acestei legi. Pentru că nu puteai să ai prevederi speciale pentru o anumită categorie. Era principiul de restituire integrală a proprietăţii şi într-un termen scurt. Din păcate, s-a ajuns aici într-un joc politic în care eu nu vreau să intru.

Şi vă amintesc, adversarii, PSD, au jucat atât de murdar şi de ipocrit încât cu o mână au dat şi cu o mână au luat pământurile Bisericii din Bucovina. Pentru că au dat că era campanie electorală o ordonanţă şi tot ei au făcut contestaţie la Curtea Constituţională şi au trebuit luate înapoi terenurile. Acela a fost un prim pas şi o primă perioadă de ipocrizie din partea PSD.

În acest moment, legat de retrocedarea proprietăţii, procesele sunt în justiţie, pentru că de exemplu Fondul Bisericesc a intentat procese în justiţie. Nu mai poate face nimeni nimic decât Justiţia. Vreau să vă răspund răspicat încă o dată: am fost şi sunt susţinătorul retrocedării proprietăţii pentru toţi cei care au avut proprietate.

Mi-am dorit şi-mi doresc ca sucevean să-şi obţină toţi proprietăţile, inclusiv Biserica Ortodoxă din Bucovina pentru că e nevoie de bani pentru refacerea monumentelor şi mai este ceva. Îmi doresc foarte mult ca banii să rămână în judeţul Suceava. Am susţinut totdeauna şi au văzut şi eu documentul. Fondul Bisericesc la Cartea funciară figurează proprietar şi trebuie respectată legea.

Problema aici a fost asupra acelei fundaţii. Punctele de vedere ale juriştilor asupra fundaţiei. Eu nici nu am calitate să mă duc mai departe să mă pronunţ. Dar ca om susţin retrocedarea proprietăţii, inclusiv proprietatea Bisericii, proprietatea dovedită de ei cu acte şi mi se pare că e nedreaptă acuza care mi se face mie, că am intrat într-un joc. Aici, de multe ori cred că unii au încercat să influenţeze prin oameni ai bisericii o răutate asupra mea, dar există un Dumnezeu care le va judeca pe toate. Niciodată nu am intrat în jocul murdar şi ţineţi minte, încă din 2000 am susţinut retrocedarea proprietăţii pe care o susţin şi azi, inclusiv proprietatea Bisericii Ortodoxe din Bucovina.


Intră acum și în grupul de