Un sucevean venit de la Londra, vaccinat, dar cu test pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2, a încercat să evite triajul DSP din Aeroport. 30 de persoane care au stat lângă el în avion vor fi verificați de DSP Suceava

Un sucevean care a venit, joi, de la Londra a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de angajații DSP Suceava, acesta încercând să evite triajul epidemiologic de pe aeroportul sucevean.

Directorul executiv al DSP Suceava, Ioana Olivia Vlad, a declarat că joi, 23 decembrie 2021, un cetățean român în vârstă de 47 ani originar din județul Suceava, care a călătorit cu avionul pe ruta Londra – Suceava, a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava, care efectua triajul epidemiologic al călătorilor.

Cetățeanul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reușit acest lucru, iar la solicitare a prezentat dovada de vaccinare, dar și testul PCR pozitiv efectuat înainte de îmbarcare.

Specialistii DSP Suceava au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanță Suceava pentru a recolta de urgență proba pentru test PCR și de asemenea trimiterea pentru secvențiere genomică.

Concomitent s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 călători. În cel mai scurt timp aceștia vor fi contactați telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcția de Sănătate Publică  o declanșează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2.

„O data în plus, Direcția de Sănătate Publică Suceava atenționează cetățenii care sosesc indiferent pe ce cale (rutieră sau aeriană) în România, să respecte întocmai legislația în vigoare privind condițiile de călătorie în perioada pandemiei de Covid-19, să nu încerce să eludeze sau să încalce regulile sanitare stabilite , pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea persoanelor cu care călătoresc sau care îi așteaptă cu drag acasă”, a transmis Ioana Olivia Vlad.