Salvaţi în ultimul moment din furia apelor


Intră acum și în grupul de

Două persoane de sex masculine au scăpat ca prin urechile acului după ce o viitură formată pe pârâul Suceviţa le-a prins pe victime în mijlocul apelor.

Alarma a fost dată sâmbătă noapte în jurul orelor 23:00 la faţa locului prezentându-se un echipaj al ISU Suceava şi unul aparţinând Detaşamentului de Intervenţii Rădăuţi.

Ajunsi la faţa locului aceştia i-au găsit în mijlocul viiturii pe Marcel C. de 48 de ani şi Mircea N. în vârstă de 51 de ani pe un grind situate la circa 1 km aval de podul Vlădichii.

Iniţial pompierii au încercat să ajungă la cele două persoane cu ajutorul unei bărci pneumatice dar valurile erau mult prea puternice fapt ce i-a determinat să renunţe la acest lucru.

Până la urmă s-a recurs la salvarea victimelor cu ajutorul cordiţelor şi a vestelor de salvare, system realizat prin crearea unui releu de militari prin cursul râului, într-o zonă în care curenţii erau de o intensitate mai redusă.

După aproape trei ore de chinuri cele două persoane au fost aduse la mal în siguranţă fiind preluate de un echipaj al salvării şi transportate la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.


Intră acum și în grupul de