VIDEO//Copii la colindat atacați și mușcați grav de câini agresivi ieșiți dintr-o curte la Liteni-Moara. Un bărbat care i-a salvat a fost mușcat și el. Tatăl unui copil a călcat câinii cu mașina


Intră acum și în grupul de

Doi copii aflați la colindat în Moara au fost mușcați de doi câini periculoși, iar un bărbat care a sărit să-i salveze a fost mușcat la rândul lui de aceiași câni care au fost călcați apoi cu mașina de tatăl unuia dintre copiii mușcani.

Potrivit primelor cercetări, polițiștii au fost sesizați de o femeie din Moara că doi copii au fost mușcați de doi câini periculoși, iar la scurt timp lucrătorii din cadrul S.P.R. 9 Șcheia au fost sesizați din nou prin 112  cu privire la faptul că cei doi câini agresivi au fost călcați cu intenție de către un autoturism condus de tatăl unuia dintre cei doi copii mușcați.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că o femeie care locuiește în satul Liteni din comuna Moara avea doi câini agresivi, unul din rasa Boxer, iar celălalt din rasa Metis-Amstaff.

Femeia se afla vineri după amiaza în  curtea locuinței de domiciliu, având cei doi câini lăsați liberi în perimetrul curții, aceasta fiind îngrădită pe toate laturile. Poarta de acces în curtea locuinței numitei se afla în poziția închis, nefiind asigurată.

  Doi copii, o fată și un băiat, au deschis poarta de acces a locuinței femeii pentru a o colinda , moment în  care cei doi câini  au ieșit din curte, s-au năpustit asupra copiilor și i-au mușcat de mâini, picioare și în zona capului.

Sesizând situația, un bărbat care se afla la acel moment pe drumul public a sărit în sprijinul copiilor fiind și el mușcat de către cei doi câini.

REVOLTĂ la Liteni/Moara. Doi copii veniți cu colinda – mușcați de câini de luptă!

REVOLTĂ la Liteni/Moara. Doi copii veniți cu colinda – mușcați de câini de luptă! Minorii sunt la Spital – proprietara câinilor cere sprijinul Politiei..

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 24 decembrie 2021

La fața locului a mers și tatăl fetiței care a condus pe strada Zahareștiului un autoturism BMW și care i-a călcat pe cei doi câini agresivi.

 La scurt timp s-au deplasat și două echipaje  din cadrul SAJ și SMURD care au acordat îngrijiri medicale celor doi copii și care au fost transportați la UPU Suceava pentru investigații amănunțite.

Cei doi câini agresivi au fost transportați la un cabinet veterinar de pe raza municipiului Suceava unde s-a constatat decesul unuia dintre ei.

Verificările au stabilit că cei doi câini agresivi aveau certificate de sănătate, însă din declarația verbală a proprietarei aceștia nu au fost declarați în evidențele Postului de Poliție Moara.

 În acest caz tatălui fetiței care avea o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice.

Proprietara câinilor a fost sancționată contravențional conform O.U.G.55/2002 pentru neîndeplinirea obligației de a declara câinele periculos la  unitate de poliție pe raza căreia domiciliază.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă,  uciderea animalelor cu intenție fără drept, și neluarea de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane, ce urmează a fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de