Acasă Actualitate Flutur: După ninsorile abundente întreg județul Suceava este „de poveste” și a...

Flutur: După ninsorile abundente întreg județul Suceava este „de poveste” și a atras foarte mulți turiști. Serviciul Salvamont Suceava a fost mobilizat fiind pregătit să intervină în toată zona montană


Intră acum și în grupul de
Sursa foto Salvamont Vatra Dornei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că în condițiile creșterii numărului de turiști și având în vedere ninsorile din ultima perioadă, a făcut o analiză pentru a se asigura că Serviciul SALVAMONT este  pregătit să intervină în orice moment.

Astfel, președintele Consiliului Județean Suceava spune că a mobilizat Serviciul Public SALVAMONT Suceava pentru a fi pregătit să intervină la capacitate maximă în această perioadă în care numărul de turiști din județ a crescut foarte mult.



Gheorghe Flutur a spus că după ninsorile abundente din ultimele zile întregul județ „este de poveste”, în Bucovina venind un număr foarte mare de turiști. În majoritatea zonelor județului gradul de ocupare al unităților de primire turistică este deja de 100%, același procent fiind preconizat a se menține și în perioada Anului Nou.

„În acest context am discutat cu reprezentanții SALVAMONT Suceava despre modul de intervenție în perioada următoare, având în vedere că stratul de zăpadă din județ a crescut semnificativ în ultimele zile. Peisajele de poveste din Bucovina au atras un număr foarte mare de turiști, motiv pentru care trebuie să fim pregătiți pentru a interveni în cazul în care se impune acest lucru”, a declarat Gheorghe Flutur.

În momentul de față în județ sunt deschise pârtiile din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Cârlibaba, Serviciul SALVAMONT Suceava fiind pregătit să intervină în toată zona montană. Salvatorii montani sunt pregătiți  pentru a oferi informații și recomandări turiștilor, precum și pentru a interveni în situații de urgență.

Având în vedere că stratul de zăpadă a crescut considerabil, Serviciul SALVAMONT transmite turiștilor să consulte și să țină cont de recomandările specialiștilor, cu atât mai mult cu cât este posibil ca în perioada următoare, având în vedere căderile masive de zăpadă și variațiile de temperatură, să fie emise avertizări cu privire la riscul de avalanșă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version