Agentul sef principal de politie de la Dorna Arini, retinut pentru luare de mita


Intră acum și în grupul de

Agentul şef principal de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dorna Arini a fost reţinut luni seara în urma unui anunţ depus luna trecută de o persoană din localitate privind luarea de mită. Potrivit cercetărilor, agentul de poliţie Mircea Cîrneală a cerut suma de 1.500 lei, cu promisiunea că va soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătoarea era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals.

În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat că poliţistul a primit în luna iunie 2010 suma de 700 lei de la denunţătoare, prin intermediul unei alte persoane din localitatea Dorna Arini, persoană de încredere a poliţistului. Denunţătoarea a înmânat luni, intermediarului, suma de 800 lei ce urma a fi remisă lucrătorului de poliţie.

O echipă operativă condusă de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Suceava, formată din lucrători de poliţie judiciară din cadrul SJA Suceava a intervenit la domiciliul intermediarului, unde au identificat şi ridicat plicul de bani, iar agentul de poliţie a fost reţinut în apropierea locuinţei intermediarului.

Mircea Cîrneală a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de