Agentul sef principal de politie de la Dorna Arini, retinut pentru luare de mita

Agentul şef principal de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Dorna Arini a fost reţinut luni seara în urma unui anunţ depus luna trecută de o persoană din localitate privind luarea de mită. Potrivit cercetărilor, agentul de poliţie Mircea Cîrneală a cerut suma de 1.500 lei, cu promisiunea că va soluţiona favorabil un dosar penal în care denunţătoarea era cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni de fals.

În urma investigaţiilor efectuate, a rezultat că poliţistul a primit în luna iunie 2010 suma de 700 lei de la denunţătoare, prin intermediul unei alte persoane din localitatea Dorna Arini, persoană de încredere a poliţistului. Denunţătoarea a înmânat luni, intermediarului, suma de 800 lei ce urma a fi remisă lucrătorului de poliţie.

O echipă operativă condusă de un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Suceava, formată din lucrători de poliţie judiciară din cadrul SJA Suceava a intervenit la domiciliul intermediarului, unde au identificat şi ridicat plicul de bani, iar agentul de poliţie a fost reţinut în apropierea locuinţei intermediarului.

Mircea Cîrneală a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

loading...