Microbuz cu tigari de contrabanda in valoare de 130.000 de lei, confiscat de politistii de frontiera (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 30.000 pachete de ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 130.000 de lei au fost confiscate luni seara de frontieriştii suceveni de la un bărbat din Siret.

Potrivit IJPF Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Siret au observat, luni seara, în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul României, un microbuz de culoare albă care la apariţia poliţiştilor de frontieră a pornit în trombă spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au observat şi pe teritoriul statului vecin un microbuz şi mai multe persoane, fapt pentru care au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene. Având suspiciuni că microbuzul a fost implicat în acţiuni de contrabandă, poliţiştii de frontieră au mers în urmă acestuia pentru a fi identificată persoana care îl conducea.

Maşina a fost depistată pe o stradă din oraşul Siret, dar proprietarul Constantin H. (39 ani), a refuzat să deschidă autovehiculul pentru efectuarea unui control.
Deoarece în microbuz se afla o cantitate impresionantă de ţigări, cu aprobarea procurorului, poliţiştii de frontieră au transportat microbuzul la sediul S.P.F. Siret unde, în urma controlului amănunţit, au descoperit în 34 genţi de rafie un număr de 30.660 pachete de ţigări din care 23.490 pachete Doina de provenienţă Republica Moldova şi 7.170 pachete Viceroy de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 128.772 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar microbuzul marca „Peugeot” a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, procurorii au luat măsura reţinerii învinuitului pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru contrabandă, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Intră acum și în grupul de